Brandkleppen en brandmanchetten plaatsen

Een goede brandcompartimentering zorgt ervoor dat branden zich niet uitbreiden naar andere delen van het gebouw. Wanneer het nodig is, plaatsen wij brandkleppen en brandmanchetten. Immers, de veiligheid van uzelf, uw personeel en de bezoekers staan voorop. Zodra er brand uitbreekt, is tijd een belangrijke factor. Iedereen moet zo snel mogelijk op een veilige manier het pand verlaten. Dit kan alleen wanneer de verschillende ruimtes zijn op de juiste manier van elkaar zijn afgesloten. Rook en vuur krijgen dan vrijwel geen kans om zich te verspreiden en de brand blijft beperkt tot één ruimte.

Brandkleppen en brandmanchetten

Brandkleppen plaatsen

Om te voorkomen dat brand zich kan verplaatsen van het ene compartiment naar het andere compartiment, dienen er brandkleppen aanwezig te zijn in de ventilatiekanalen. Vaak zijn deze brandkleppen onzichtbaar verwerkt in een brandscheiding. Wanneer er brand uitbreekt, sluit de brandklep door de temperatuur. Zo wordt voorkomen dat de brand zich verplaatst van het ene compartiment naar het andere compartiment.

Brandmanchetten

Brandmanchetten zijn ontworpen om de verspreiding van rook- en vuurontwikkeling van het ene compartiment naar het andere te voorkomen waar PVC en andere kunststofleidingen door muren en vloeren gelegd zijn. Een brandmanchet is een ronde leidingkraag die om te leiding komt, ter hoogte van waar de leiding door de muur of vloer gaat. Zodra de brandmanchet wordt blootgesteld aan brand, expandeert het zeer snel en sluit het compartimenten af.

Verbeter uw brandcompartimentering

Heeft u het advies gekregen om brandmanchetten of brandkleppen te plaatsen? Twijfelt u of uw pand voldoet aan de normen? Neem contact met ons op. Wij komen vrijblijvend langs voor een inspectie. Ons uitvoerend team verzorgt de uitvoering voor het verbeteren van uw brandcompartimentering.