Vergroot de veiligheid in uw pand met brandwerend glas

Wanneer u concreet bezig bent met het vergroten van de brandveiligheid in uw pand, dan is brandwerend glas het overwegen zeker waard. Mocht er brand uitbreken in uw pand, dan kan normaal glas in een raam niet altijd even goed tegen hitte en wisselende temperatuursveranderingen. Bovendien wordt de essentie van brandwerend glas vaak onderschat.

Wat doet brandwerend glas?

De belangrijkste functie van brandwerend glas is het vertragen van een branddoorslag of – overslag. Daarnaast zorgt het ervoor dat er een veilige vluchtroute gegarandeerd is voor mensen om uit het pand te ontsnappen. Hiervoor worden glassoorten gebruikt met een extreem hoge thermische stabiliteit. Dat zorgt ervoor dat de ramen ook bij langdurig contact met brand niet springen of barsten. Ideaal dus voor openbare gebouwen, kantoren en zorginstellingen. Ook bestaan er brandwerende glazen die zelfs een deel van de hitte tegenhouden.

Soorten brandwerend glas

Er zijn drie categorieën om de kwaliteit van brandvertragend en brandwerend glas te bepalen.

  • E-classificatie: het glas mag een bepaalde tijd niet vervormen of breken. Er is slechts een gegarandeerde stabiliteit vereist.
  • EI-classificatie: het glas mag – naast het niet vervormen of breken voor een bepaalde tijd – geen brand of rook doorlaten.
  • EW-classificatie: het glas moet naast de hierboven gestelde eisen, ook warmtestraling tegenhouden.

Wij leveren EI 30 en 60 minuten brandwerendheid en EW 30 en 60 minuten brandwerendheid.

Profielen en kozijnen

De brandveiligheid in het pand is net zo goed als de zwakste schakel. Daarom is het ook essentieel om aandacht te besteden aan de constructie waarin het glas geplaatst wordt. Voor welk soort profiel kiest u? Met welke kit dicht u te naden af?

Wij kunnen u uitstekend adviseren en de uitvoering op ons nemen. Wilt u graag een afspraak maken? Bel naar 0318 – 848 054 of stuur een e-mail naar info@totaalaanpakbrandveiligheid.nl.