Controle en onderhoud voor brandveiligheid

Brand kan veel schade veroorzaken aan uw pand. Om brand in ieder geval beheersbaar te houden binnen één ruimte, zijn er diverse bouwkundige maatregelen uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn doorvoeringen brandwerend maken, brandmanchetten en -kleppen plaatsen bij leidingen, gebruikmaken van brandwerend glas, etc. Echter, het is ook belangrijk om jaarlijks onderhoud en controle op brandveiligheid te hebben.

Controle en onderhoud

Ontzorgen op het gebied van brandveiligheid

Voor de jaarlijkse controle en het onderhoud voor brandveiligheid kunnen wij u compleet ontzorgen:

  • De controle en het eventueel herstellen van brandwerende doorvoeringen.
  • De controle en het onderhoud van brandkleppen en brandmanchetten.
  • De controle en het onderhoud van brandblussers en brandslanghaspels.
  • De controle en het onderhoud van blusleidingen.
  • De controle en het onderhoud van brandmeldinstallaties.
  • Het updaten van het bedrijfsnoodplan.
  • Het updaten van de tekeningen.

Brandveiligheidsdossier

De controles en het onderhoud leggen wij vast in het brandveiligheidsdossier. Hierin zijn alle belangrijke aspecten over de brandveiligheid van uw pand opgenomen. Denk hierbij ook aan onder andere de tekeningen met brandwerende doorvoeringen, het bedrijfsnoodplan, de gebruiksvergunningstekeningen, belangrijke telefoonnummers en contactpersonen, en certificaten van toegepaste materialen en producten van brandpreventieve maatregelen en installaties.

Het brandveiligheidsdossier kunt u gebruiken bij het overleg met bijvoorbeeld gemeente, brandweer of verzekeringsmaatschappijen.

Onderhoud en controle brandveiligheid uitbesteden aan TAB

Wilt u het jaarlijks onderhoud en de controle op brandveiligheid uitbesteden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Bel naar 0318 – 848 054 of stuur een e-mail naar info@totaalaanpakbrandveiligheid.nl. Wij helpen u graag bij het brandveilig maken en houden van uw pand.