Brandwerende coating voor staal

Brand heeft – door de enorme toename in temperatuur – grote invloed op de stalen draagconstructies van bedrijfspanden. Het is dan ook essentieel om deze constructies te beschermen met brandwerende coating – ook wel brandwerende verf genoemd. Het gebruik van brandwerende coating is een goed alternatief voor brandwerende platen of bespuiting. Met de coating is het mogelijk om staalconstructies tot wel 120 minuten te beschermen.

Brandwerende coating

De werking van brandwerende coating

Wanneer er brand uitbreekt en de temperatuur enorm stijgt, treedt er een chemische verandering op. De brandwerende coating doet zijn werk: de dunne verflaag hardt snel uit (SC803) of schuimt op tot een dikke isolerende laag (SC902) met als doel om het staal te beschermen. Wij gebruiken twee verschillende soorten brandwerende verf:

  • SC803: deze brandwerende verf is een op water gebaseerde witte dunne laag opschuimende coating. Deze verf dient ter bescherming van intern structureel staalwerk met C1- en C2-omgevingen. De brandwerendheid is tot 60 minuten. SC803 bevat geen VOC. Wilt u graag een decoratieve afwerking, dan is dat mogelijk met een geteste topcoating.
  • SC 902: deze brandwerende verf is een enkel laags brandwerende coating met een gering VOC-gehalte. SC902 biedt een snelle uithardende effectieve structurele brandbescherming voor staalconstructies met een brandwerendheid t/m 120 minuten. Wilt u graag een decoratieve afwerking, dan is dat mogelijk met een geteste topcoating.

Beveilig uw pand met brandwerende coating voor optimale veiligheid

De zwaarte van de hoofddraagconstructie, belasting en de mate van brandwerendheid bepalen de dikte van de coating. Uiteraard voldoen onze coatings aan alle normen en eisen. Wilt u graag weten hoe brandveilig uw pand is? Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.