Brandwerende afdichtingen

Wanneer er brand uitbreekt, is het zaak om de verspreiding van rook en vuur zoveel mogelijk te voorkomen. Tijd is dan een belangrijke factor. Door goede brandcompartimentering kan iedereen die zich in het pand bevindt, zo snel mogelijk om een veilige manier het pand verlaten. Een onderdeel in goede compartimentering zijn brandwerende afdichtingen.

Brandwerende afdichtingen

Het belang van brandwerende afdichtingen

De brand- en rookscheidingen, zoals plafonds, wanden en vloeren, vertragen de verplaatsing van brand. Om leidingen, kanalen en kabels door het pand te leggen, worden in de wanden sparingen gemaakt. Echter, bij sparingen groter dan 25 mm wordt de functie van de brand- en rookscheidingen teniet gedaan. Om toch aan de eisen van het Bouwbesluit te voldoen, dienen de doorvoeringen brandwerend gedicht te worden.

 

Wij zijn gecertificeerd en zorgen ervoor dat elke sparing op de juiste wijze brandwerend wordt gedicht. Hiervoor maken wij gebruik van door TNO geteste en gecertificeerde materialen. Vervolgens verwerken wij dit in de tekeningen en lijsten. Ideaal voor het (verplichte) jaarlijks onderhoud en beheer van de brand- en rookscheidingen. Bovendien komt het ook in uw brandveiligheidsdossier te staan.

Zijn de sparingen in uw pand op de juiste wijze brandwerend afgedicht?

Wanneer u niet zeker weet of uw sparingen correct zijn afgedicht, dan komen wij graag bij u langs om te kijken hoe de huidige situatie is. Samen kunnen we dan ook een plan van aanpak opstellen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Heeft u een vraag, dan kunt u deze natuurlijk direct stellen.