Verbeter de brandveiligheid in gebouwen

Weet u of het gebouw of de gebouwen van uw organisatie brandveilig zijn? Heeft u al de nodige maatregelen genomen om de brandveiligheid in uw gebouwen te verbeteren? Wilt u graag advies over hoe u uw pand juist veiliger kan maken, dan staan wij – TAB – voor u klaar. Wij verzorgen de brandbeveiliging voor o.a. overheidsgebouwen, gezondheidscentra en scholen in Nederland.

Wat zegt de wet over brandbeveiliging?

Volgens de wet moet een pand geheel brandveilig zijn. Om branduitbreiding van brand zo klein mogelijk te houden, moet een gebouw verdeeld worden in brandcompartimenten. Alle bouwkundige elementen die het compartiment begrenzen, dienen bestand te zijn tegen branddoorslag en -overslag. Het Bouwbesluit geeft aan wat de technische voorschriften zijn voor de omvang en wat de minimale eisen zijn voor de brandcompartimentering.

Onze aanpak om de brandveiligheid in gebouwen te verbeteren

Wij hebben een totaal aanpak op het gebied van brandbeveiliging. U kunt bij ons terecht voor advies, tekenwerk, onderhoud en uitvoering. Enkele voorbeelden van onze werkzaamheden om de brandbeveiliging in uw gebouwen te verbeteren:

  • Doorvoeringen brandwerend maken, zodat brand zich niet kan verspreiden naar andere ruimtes in het gebouw.
  • Het zorgdragen voor een goede brandcompartimentering en rookcompartimentering, zodat bij een eventuele brand in uw pand de schade zo klein mogelijk blijft.
  • Het plaatsen van brandblussers en brandslanghaspels, waardoor u bij een beginnende brand direct actie kunt ondernemen. Tevens verzorgen wij het onderhoud, waardoor u ervan verzekerd bent dat de blusmiddelen werken.
  • Het installeren van noodverlichting en vluchtwegsignalering. Breekt er brand uit, dan kunnen u en uw werknemers veilig en snel het pand verlaten door een duidelijke signalering.
  • Het aanbrengen van brandwerende coating op uw staalconstructies.
  • Het ontwikkelen van bouw- en gebruikvergunningstekeningen en vluchtwegplattegronden. Deze kunt u gebruiken bij overleg met diverse instanties, zoals de verzekering, gemeente en brandweer.

Ga aan de slag met brandbeveiliging

Wilt u weten of uw gebouwen brandveilig zijn? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij brengen de risico’s in kaart en adviseren u over welke maatregelen u moet nemen. Vervolgens kunnen wij starten met het uitvoeren van de werkzaamheden, zodat uiteindelijk de brandbeveiliging voor uw gebouwen in orde zijn en blijven.